Izraelska vojska napala kamp Dženin, tri Palestinca poginula

Srna
Izraelska vojska napala kamp Dženin, tri Palestinca poginula

JERUSALIM - Izraelska vojska pokrenula je masivnu vojnu operaciju na izbjeglički kamp Dženin na sjeveru okupirane Zapadne obale uz višestruke udare dronova.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su najmanje tri Palestinca ubijena, a više od 20 je ranjeno u napadu koji je u toku.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se dim kako se diže iz stambenog bloka, javlja Bi-Bi-Si.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da napadaju "terorističku infrastrukturu u oblasti Dženin".

-Nećemo stajati besposleni dok teroristi i dalje nanose štetu civilima koristeći kamp Dženin kamp kao skrovište - navodi se u saopštenju i dodaje da je kamp "uporište terorista".

U toj oblasti raspoređeno je više stotina izraelskih vojnika.

Bataljon Dženin, vojna organizacija krovnog tipa koja uključuje naoružane ljude iz palestinskih grupa Fatah, Hamas i Islamski džihad, saopštio je da će se boriti "protiv okupacionih snaga do posljednjeg daha i metka". "Radimo zajedno i ujedinjeni iz svih frakcija i vojnih formacija", navodi se u saopštenju.

Vjeruje se da je ovo najveća vojna operacija u toj oblasti u posljednjih godinu dana. Operacija je uslijedila usljed sve većeg domaćeg pritiska nakon serije napada na izraelske naseljenike - uključujući pucnjavu prošle sedmice kada su ubijena četiri Izraelca, podsjeća AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana