Izraelska policija ubila napadača koji je na njih naletio automobilom

Tanjug
Izraelska policija ubila napadača koji je na njih naletio automobilom

TEL AVIV - Izraelska policija ubila je napadača koji je na njih naletio automobilom i tom prilikom ranio tri policajca, saopštio je portparol izraelske policije.

Incident se dogodio u izraelskom gradu Kfar Kasem, sa arapskom većinom, u kojem napadi palestinskih militanata na izraelsku policiju nisu uobičajeni, prenosi AP.
    
Policija je saopštila da je osumnjičeni prvo pozvao policajce u svoju kuću zbog navodnog nasilnog incidenta.
    
Kako pokazuju bezbjednosni snimci sa lica mjesta, muškarac koji je pozvao policiju ih je po dolasku napao kamenjem i flašama alkohola, nakon čega je istrčao iz stana sa pištoljem u ruci.
    
Kako je saopštio portparol policije, muškarac je pokušao da puca, ali pištolj nije opalio.
    
Nakon toga, na bezbjednosnim snimcima se vidi kako muškarac vozi automobil u rikverc niz ulicu ka mjestu gde su se nalazili policajci, i udara u parkirano vozilo, kada su trojica policajaca povrijeđena.
    
Policija je tada otvorila vatru i ubila osumnjičenog, saopštila je izraelska policija.
    
Vlasti nisu identifikovale napadača.
    
Vojnici i policija rekli su da su pretražili mjesto događaja i pronašli automatsko oružje, kao i nož i suzavac koji su pripadali osumnjičenom.
    
Izraelska policija je poslednjih godina optužila Palestince za umješanost u desetine incidenata u kojima su pripadnici oružanih snaga Izraela bili žrtve napada nožem, vatrenim oružjem ili automobilom, ali su u takvim napadima rijetko učestvovali državljani Izraela palestinskog porekla.
    
Napad dolazi usred pojačanog nasilja na okupiranoj Zapadnoj obali i nekoliko dana prije nego što bi u Izraelu vlast trebalo da preuzme desničarska vlada.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana