Izraelska ministarka za ženska prava: Ponosna sam na ruševine Gaze

GS
Foto: Agencije

Maj Golan, izraelska ministarka za prava žena, izrazila je ponos zbog "ruševina" opkoljene Gaze i ustvrdila da će svaka palestinska beba pričati svojim unucima "šta su Jevreji učinili".

"Ponosna sam na ruševine Gaze",  izjavila je u govoru u srijedu.

 "Lično sam ponosna na ruševine Gaze i na to da će svaka beba, čak i za 80 godina od sada, pričati svojim unucima šta su Jevreji učinili", rekla je.

Tokom svog govora, koji je ministrarka kasnije podijelila na platformi društvenih medija X, prethodno poznatoj kao Tviter, njezin jedini fokus ostao je direktno na uništenju Gaze.

Ovo nije prvi put da Golan izaziva kontroverze.

"I am personally proud of the ruins of Gaza, and that every baby, even 80 years from now, will tell their grandchildren what the Jews did."

May Golan, Israeli Minister of Social Equality & Women's Advancement
pic.twitter.com/jOEXBECOLn

— Lowkey (@Lowkey0nline) February 21, 2024

Ima dugu istoriju davanja rasistički nabijenih i islamofobnih komentara, posebno usmjerenih na afričke izbjeglice u Izraelu.

Nazivajući ih "muslimanskim infiltratorima", Golan je promovisala opasne stereotipe.

Golanin najnoviji istup potvrđuje izvještaj koji je krajem prošle godine izdao Evropski zakon za Palestinu koji je dokumentirao stotine slučajeva u kojima su izraelski političari, vojno osoblje i medijske osobe poticali nasilje i promovirali genocidnu retoriku, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana