Porodice talaca podigle šatore ispred Netanijahuove rezidencije

Tanjug
Porodice talaca podigle šatore ispred Netanijahuove rezidencije

TEL AVIV - Članovi porodica talaca koje je otela militantna grupa Hamas i nekoliko desetina demonstranata postavili su šatore na trotoaru ulice Aza ispred privatne kuće premijera Benjamina Netanjahua u Jerusalimu, tražeći od vlade da hitno postigne dogovor o taocima.

Protesti su organizovani u pozadini predloženog plana SAD, Egipta i Katara za okončanje tekućeg rata i organizovanje povratka talaca koji su bili u zatočeništvu Hamasa, prenosi Tajms of Izrael.

Prema riječima portparola Foruma porodica talaca i nestalih, demonstranti će ostati u svojim šatorima dok „premijer ne pristane na dogovor o vraćanju talaca“.

Pored šatora istaknuti su natpisi i posteri koji pozivaju na oslobađanje talaca.

Na jednom od plakata stoji poruka: ''Volimo svoju djecu više nego što mrzimo Hamas''.

Ministar odbrane Joav Galant sastao se sa porodicama Hamasovih talaca i poručio im da postoje pozitivni znaci da se izraelska vojska kreće ka ostvarenju ciljeva rata.

- Operacija u Kan Junisu je u punom jeku. Postoje prvi znaci da nas osvajanje strateški najosetljivijih mjesta za Hamas približava ostvarenju dva osnovna cilja rata - povratak talaca i rušenje Hamasa - rekao je Galant, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana