Izrael odgovorio: Avioni izveli napade na ciljeve Hezbolaha u Libanu

Tanjug
Izrael odgovorio: Avioni izveli napade na ciljeve Hezbolaha u Libanu

TEL AVIV- Izraelska vojska (IDF) saopštila je da su njeni avioni noćas izveli napade na objekte Hezbolaha u Libanu, nakon što je u raketnom napadu na stadion na Golanskoj visoravni juče poginulo 12 ljudi.

IDF navodi da je izvela seriju napada na ciljeve Hezbolaha duboko unutar libanske teritorije i na jugu Libana, uključujući “skladišta oružja i terorističku infrastrukturu” u oblastima Čabriha, Bordž El Čmali, Kfarkela, Rab El Talatin, Kiam i Tair Harfa, prenosi Rojters.

U raketnom napadu na stadion u selu Madždal Šams na Golanskoj visoravni juče je poginulo najmanje 12 osoba, među kojima ima i djece.

Izrael je za napad okrivio Hezbolah i obećao da će žestoko odgovoriti, dok ta libanska militantna grupa, bliska Iranu, odbacuje odgovornost za napad.

Komandant generalštaba izraelskih oružanih snaga (IDF), general Herzi Halevi izjavio je da vojska povećava svoju spremnost za “narednu fazu borbi na sjeveru.

-Mi znamo tačno odakle je raketa ispaljena. Ispitali smo ostatke rakete na zidu fudbalskog stadiona i znamo da je to raketa Falak sa bojevom glavom od 53 kilograma. To je raketa Hezbolaha. Ko god ispali takvu raketu na urbano područje, želi da ubije civile, želi da ubije djecu - kazao je Halevi u video obraćanju sa lica mjesta, prenio je Tajms of Izrael.

On je dodao da IDF povećava svoju spremnost za narednu fazu borbi na sjeveru, dok se istovremeno bori u Pojasu Gaze.

-Mi znamo kako da napadnemo čak i veoma daleko od Izraela. Biće još izazova, povećaćemo našu spremnost - dodao je Halevi.

On je takođe kazao da kada je potrebno IDF djeluju snažno.

Halevi je istakao da je dužnost oružanih snaga da bezbjedno vrate stanovnike na sjeveru svojim kućama, na čitavoj teritoriji, u Galileji i na Golanskoj visoravni.

-Ovo je težak dan, radićemo za bolje dane -poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana