Izrael napao položaje Hezbolaha u Libanu

GS/Agencije
Izrael napao položaje Hezbolaha u Libanu

GAZA - TEL AVIV – Sukob Izraela i Hamasa traje 82 dana. Najmanje 241 osoba ubijena je u protekla 24 sata u Pojasu Gaze, a 382 su povrijeđene, dok je šest Palestinaca poginulo rano jutros na sjeveru okupirane Zapadne obale, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Gaze koje vodi Hamas.

Izraelska vojska ne prestaje sa operacijama u svim dijelovima Pojasa Gaze -  djeluje sa kopna, mora i iz vazduha.

Izrael napao položaje Hezbolaha u Libanu,militanti gađali izraelsku teritoriju

Najmanje tri osobe su poginule, a jedna je ranjena, u novom izraelskom napadu na položaje Hezbolaha na jugu Libana, izvijestili su libanski mediji, a prenosi Gardijan.

Hezbolah je danas preuzeo odgovornost za napad sa najmanje 18 raketa na izraelsku oblast Roš Hanikra.

Militanti tvrde da su gađali izraelsku vojnu poziciju u blizini mornaričke baze u toj oblasti, prenosi Tajms of Izrael.

Najmanje šest raketa presreo je izraelski sistem protivvazdušne odbrane Iron, a nema neposrednih izvještaja o povrijeđenima ili šteti.

UN: Ozbiljno smo zabrinuti zbog bombardovanja centralne Gaze

Ujedinjene nacije (UN) su “ozbiljno zabrinute” zbog “nastavka izraelskog bombardovanja” centralne Gaze, rekao je portparol kancelarije UN za ljudska prava Seif Magango.

Pozvao je izraelske snage da preduzmu sve dostupne mjere za zaštitu civila i da napadi moraju biti u skladu sa principima međunarodnog humanitarnog prava.

Gaza: U prekidu internet i telekomunikacione usluge

Palestinski operater mobilne telefonije Paltel je saopštio da su u Pojasu Gaze u prekidu telekomunikacione i internet usluge.

-Doživjeli smo potpuni slom zbog ofanzive koja je u toku - navode u Paltel-u.

Najmanje 241 Palestinac poginuo u Gazi za 24 sata

Najmanje 241 osoba ubijena je u protekla 24 sata u Pojasu Gaze, a 382 su povrijeđene, dok je šest Palestinaca poginulo rano jutros na sjeveru okupirane Zapadne obale, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Gaze koje vodi Hamas i palestinsko Ministarstvo zdravlja na Zapadnoj obali.

Prema ministarstvu u Gazi, najmanje 20.915 Palestinaca je ubijeno, uglavnom djece i žena, za više od 11 nedjelja borbi u Pojasu Gaze, prenio je BBC.

Šest Palestinaca je poginulo rano jutros, a nekoliko je povrijeđeno u operaciji izraelske vojske u blizini Tulkarema na sjeveru Zapadne obale, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja, prenio je Tajms of Izrael.

Palestinska novinska agencija WAFA javila je da je izraelska vojska dronom napala Tulkarem.

Istovremeno, Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su poginula još tri vojnika u borbama na sjeveru Pojasa Gaze, čime se broj izraelskih vojnika poginulih u Gazi povećao na 164.

Izraelski ministar odbrane: U ratu smo na više frontova

Ministar odbrane Izraela Joav Galant istakao je da je izraelska vojska uključena u rat na više frontova i najavio vojne operacije širom Bliskog istoka.

Gallant je tokom izvještaj koji je podnosio Knesetu, izraelskoj skupštini, naglasio da je zemlja na udaru sedam neprijatelja – Hamasa, Libana, Sirije, Zapadne obale, Iraka, Jemena i Irana.

Izrael: Kopnenu ofanzivu proširujemo na centralnu Gazu

Izraelska vojska je saopštila da je kopnenu ofanzivu u Pojasu Gaze proširila na izbjegličke kampove u centralnom dijelu palestinske enklave – Nuseirat i Magazu.

Koordinator hitnih medicinskih timova Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Šon Kejsi je izjavio da je u bolnicu El Aksa u Gazi tokom ponedjeljka dovezeno više od 100 pacijenata u roku od 30 minuta, ali i više od 100 tijela žrtava.

Palestinski ministar: Šest osoba ubijeno na Zapadnoj obali

Šest osoba je ubijeno, a nekoliko povrijeđeno u izraelskoj raciji u blizini Tulkarema na Zapadnoj obali, saopštio je palestinski ministar zdravlja, prenosi Rojters.

Kako se navodi, teško povrijeđeni su prevezeni u bolnicu u Tulkaremu.

Palestinska novinska agencija VAFA javila je da je izraelska vojska dronom napala Tulkarem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana