Izdato upozorenje za jako nevrijeme, ovim mjestima prijete grad i oluje!

ATV
Foto: Ilustracija/ Dnevnik.hr

ATINA- Nakon dugotrajnog toplotnog talasa, Grčka će se u naredna dva dana suočiti sa ozbiljnim nevremenom koji će biti praćeno jakom kišom, olujama i gradom, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi.

Nacionalna meteorološka služba izdala je hitno upozorenje o promjeni vremenskih prilika u istočnoj Makedoniji i Trakiji.

Takođe, istaknuto je da se najintenzivnije nevrijeme očekuje u četvrtak i da će se oluje javiti u pretežno planinskim predjelima u centralnim i sjevernim regionima.

Temperatura će se samo malo spustiti i biće oko 30 stepeni. U Jonskom moru i Kiterskom moru očekuju se zapadno-sjeverozapadni vjetrovi izuzetnog intenziteta.

U četvrtak će oluja stići do sjevernog Egeja i u kontinentalne predjele Grčke. Oblast koje će biti pogođene su: Istočna Makedonija, Trakija, Halkidiki, Tesalija, Sporadi, Sterija, Penelopez i Evija. Očekuje se drastičan pad temperatura u navedenim mjestima.

Izdato je i upozorenje za grmljavinu u Atici i Beotiji.

Generalni sekretarijat Civilne zaštite preporučuje građanima da budu oprezni i da preduzmu sve mjere zaštite. Posebno upozorenje važi za područja gdje se očekuju jake padavine, oluje i olujni vjetar.

Od petka se očekuje razvedravanje i povratak na prave ljetnje temperature koje se očekuju za vikend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana