Iz zatvora oslobođen serijski ubica Šarl Sobraž

Agencije
Foto: Tanjug/AP

KATMANDU- Francuski serijski ubica Šarl Sobraž koji je odgovoran za više ubistava mladih stranaca sedamdesetih godina prošlog vijeka širom Azije oslobođen je danas iz zatvora u Nepalu.

Policija je saopštila da je Sobraž /78/ čiji je život opisan u televizijskoj seriji "Zmija" prebačen u imigrantski pritvor pred deportaciju u Francusku.

Viši sud Nepala sredinom sedmice donio je odluku da protjerivanje treba da bude izvršeno u roku do 15 dana ali je njegov advokat Gopal Šivakoti Čintan izjavio da bi to moglo da bude odgođeno zbog Sobražovih zdravstvenih problema.

"Kada bude prebačen u imigracioni pritvor onda će biti donijeta odluka o daljim koracija. Ima problema sa radom srca, tako da je prebačen u bolnicu", rekao je Čintan, prenosi agencije Frans pres.

Sud je donio odluku da Sobraž koji je imao operaciju na srcu 2017. godine treba da bude oslobođen iz zatvora zbog zdravstvenih problema nakon što je odslužio više od tri četvrtine kazne za ubistvo dva sjevernoamerička državljana u Nepalu sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da prate razvoj situacije.

Sobraž se pretvarao da je trgovac dijamantima, zatim bi se sprijateljio sa žrtvama nakon čega ih je drogirao, pljačkao i ubijao. Povezan je sa više od 20 ubistava.

Uhapšen je u Indiji 1976. godine i proveo je 21 godinu u zatvoru odakle je nakratko pobjegao 1986. godine. Ponovo je uhapšen u indijskoj državi Goa.

Oslobođen je 1997. godine nakon čega je živio u Parizu ali se u Nepal vratio 2003. godine. Nepal mu je izrekao kaznu doživotne robije zbog uvistva američke državljanke Koni Džo Bronzič 1975. godine. Kasnije je proglašen krivim i za ubistvo njenog poznanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana