Italijanski novinar: Zelenski samo hoće da dobije više oružja, ne zanima ga mir

Tanjug
Foto: Čajna Dejli.hk

RIM - Italijanski novinar i bivši poslanik, Alesandro di Batista izjavio je danas da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji je nedavno posjetio nekoliko evropskih zemalja, zainteresovan samo da dobije više oružja, a ne da bude postignut mir.

"Zelenski je otišao u posjete da nabavi municiju. Jedina stvar koju traži je oružje jer ga mir ne zanima", rekao je Di Batista, a prenijela je italijanska novinska agencija Adnkronos.

Di Batista je naglasio da je bilo sramotno vidjeti kako se evropski lideri u susretima sa Zelenskim pretvaraju u trgovce oružjem, nesposobne i da izgovore riječ "pregovori".
  Di Batista, koji je takođe aktivista i bivši istaknuti član partije Pokret pet zvjezdica, takođe je uputio kritike na račun italijanske vlade koja je Zelenskog primila u Rimu. 

Novinar tvrdi da je 60 odsto Italijana protiv slanja oružja u Ukrajinu.

Di Batista je, kako navodi italijanska agencija, dio široke grupe italijanskih pacifista, zajedno sa drugim poznatim javnim ličnostima, novinarima i predstavnicima kulturne elite.

Zelenski je 14. maja boravio u Parizu, gdje se sastao sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, a prije toga je posjetio Njemačku gdje je razgovarao o povećanju vojne pomoći Kijevu. 

Ukrajinski predsjednik je posjetio i Rim i Vatikan i sastao se sa italijanskim liderima i papom Franjom. 

Zelenski je također posjetio Veliku Britaniju i razgovarao sa premijerom Rišijem Sunakom.

Portparol ruske ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, rekla je danas za radio Sputnjik da Zelenski posjetom zapadnim zemljama pokušava da oživi interesovanje za ono što se dešava u Ukrajini.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana