Italija: Apelacioni sud opet odložio ročište o izručenju Silvije Panceri Belgiji

Srna
Foto: Tanjug/AP

BREŠA - Apelacioni sud u italijanskom gradu Breši drugi put je odgodio ročište o tome da li će Belgiji biti izručena Silvija Panceri koja je osumnjičena za umiješanost u skandalu oko korupcije koji potresa Evropski parlament.

Apelacioni sud u Breši na sjeveru Italije prvi put je prošlog mjeseca odgodio donošenje odluke o eventualnom isporučenju Pancerijeve /38/ pošto su njeni advokati naveli da zahtjev treba odbiti zbog pretrpanosti zatvora u Belgiji.

Sudije su zatražile informaciju o zatvorskom sistemu u Belgiji, ali su na današnjem ročištu objavili da još nisu dobili potrebne smjernice i odgodili su proces do 16. januara.

Pancerijeva je kćerka bivšeg poslanika Evropskog parlamenta Pjera Antonija Pancerija, za kojeg belgijsko tužilaštvo vjeruje da je jedan od glavnih učesnika navodne korupcije. On negira krivicu.

Isti sud samo sa drugim sudijama već je dao odobrenje za prebacivanje u Brisel Marije Dolores Koleoni, supruge Pjera Antonija Pancerija i Silvijine majke.

Koleonijeva je još u Italiji jer su advokati predali žalbu najvišem Apelacionom sudu koji bi u narednim danima trebao da donese odluku.

Koleonijeva i Pancerijeva su u kućnom pritvoru na sjeveru Italije od 10. decembra, što je u skladu sa evropskim nalogom za hapšenje koji je objavilo belgijsko pravosuđe zbog njihove navodne umiješanosti u kriminalnu organizaciju, pranje novca i korupciju. One negiraju umiješanost.

Belgijsko tužilaštvo sumnja da su grčki poslanik Evropskog parlamenta Eva Kaili i drugi primili mito od Katara, čije vlasti tvrde da ta zemlja nije povezana sa skandalom u EU. /
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana