Istaknuti demokrata pozvao Bajdena da se povuče iz trke za predsjednika

GS
Istaknuti demokrata pozvao Bajdena da se povuče iz trke za predsjednika

Član Zastupničkog doma Lojd Doget postao je prvi demokratski kongresmen koji je javno pozvao predsjednika Džoa Bajdena da se povuče iz utrke za Bijelu kuću.

Rekao je da Bajden nije uspio "učinkovito odbraniti svoja brojna postignuća" tokom debate sa svojim republikanskim protivnikom Donaldom Trampom.

Doget, koji predstavlja okrug sa sjedištem u Austinu u Teksasu, rekao je da bi Bajden trebao "donijeti bolnu i tešku odluku o povlačenju".

Moja odluka ni na koji način ne umanjuje moje poštovanje prema svemu što je predsjednik Bajden postigao. Nadam se da će donijeti bolnu i tešku odluku da se povuče. S poštovanjem ga pozivam da to učini, rekao je Doget.
Doget, koji služi svoj 15. mandat u Kongresu, prvi je zastupnik u svojoj stranci koji je javno rekao ono što mnogi šuškaju iza zatvorenih vrata od prošlosedmične debate.

Bajdenov loš nastup odmah je izazvao paniku čak i među njegovim najvjernijim pristalicama, što je mnoge navelo da se zapitaju je li 81-godišnji političar najjači demokratski kandidat koji će se suprotstaviti Trampu u novembru. Međutim, nijedno drugo ime osim Bajdenovog još nije objavljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana