Islamski džihad drži više od 30 Izraelaca otetih u Pojasu Gaze

Tanjug
Foto: Tanjug

RAMALA- Militantna grupa Islamski džihad u zatočeništvu drži više od 30 Izraelaca koji su oteti u Pojasu Gaze od kako je u subotu Hamas započeo napade na Izrael, saopštio je danas lider Islamskog džihada Zijad Nakele.

''Vojnika i doseljenika koje držimo kao ratne zarobljenike u Gazi ima na desetine i više. U stvari, mogu reći da oni daleko premašuju ovaj broj. Islamski džihad do sada ima više od 30 neprijateljskih zatvorenika'', saopštio je Nikale,  prenosi Tajms of Izrael.

Portal dodaje da se vjeruje da Hamas drži više od 100 Izraelaca kao zatočenike u Gazi.

Vođa Islamskog džihada je istakao da zarobljenici neće biti vraćeni u domovinu "dok svi njihovi zatvorenici ne budu pušteni", aludirajući na hiljade Palestinaca koji se nalaze u izraelskim zatvorima.

Nakale je pozdravio sukob Hamasa i Izraela kao ''dane ponosa i slave'', i pohvalio ''sliku jedinstva između snaga otpora'', koja je nastala nakon jučerašnjeg napada na Izrael, dodajući da Islamski džihad ''ne vidi razliku između Gaze, Jerusalima i Dženina''.

''Bitke koje su se vodile u izraelskim naseljima izraelskim gradovima, napadi na vojne baze, zarobljavanje vojnika i njihovo ostavljanje oružja su jasan dokaz da je izraelska vojska slabija nego što mnogi u svijetu vjeruju'', rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana