Iravani: Iran iskoristio svoje pravo na samoodbranu

Tanjug
Iravani: Iran iskoristio svoje pravo na samoodbranu

NjUJORK - Iran je iskoristio svoje pravo na samoodbranu nakon što SAD, Francuska i Velika Britanija nisu dozvolile Savjetu bezbjednosti UN da prihvati izjavu o napadu Izraela na iranski konzulat u Damasku, izjavio je stalni predstavnik Irana pri UN Amir Said Iravani na hitnoj sjednici SB UN povodom napada Irana na Izrael.

Iravani je rekao da UN nisu ispunile svoju dužnost da održe međunarodni mir i bezbjednost.

-Rusija je predložila saopštenje u kojem bi bio osuđen zločin, a koje su podržale Kina, Alžir i mnoge članice, ali su ga blokirale SAD, Velika Britanija i Francuska - naveo je Iravani.

On je istakao da, usljed takvih okolnosti, Iran nije imao izbora, osim da iskoristi pravo na samoodbranu u okviru međunarodnog prava, prenosi RIA Novosti.

Stalna misija Irana pri UN prethodno je saopštila da bi, da je Savjet bezbjednosti osudio izraelski udar na iranski konzulat i priveo odgovorne pred lice pravde, potreba da Iran uzvrati ''mogla da bude eliminisana”.

Teheran je saopštio da ne traži dalju eskalaciju i da smatra je napadom na Izrael u subotu veče ''stvar riješena''.

Sjednica Savjeta bezbjednosti UN održana je na zahtjev Izraela, nakon što je u noći između subote i nedjelje Iran lansirao više stotina dronova i projektila ka Izraelu u znak odmazde zbog izraelskog napada na diplomatsku misiju Irana u Damasku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana