Iranski ministar okrivio Izrael za napad na policijsku stanicu

Tanjug
Iranski ministar okrivio Izrael za napad na policijsku stanicu

TEHERAN - Iranski ministar unutrašnjih poslova Ahmad Vahidi okrivio je Izrael za podršku terorističkim grupama koje su izvršile smrtonosni napad na policijsku stanicu u gradu Rask, u jugoistočnoj iranskoj pokrajini Sistan i Balučistan.

On je rekao da se uputio u Rask da istraži incident u kojem je stradalo 11 iranskih policajaca, a šestoro je povrijeđeno.

-Očekujemo da naš susjed (Pakistan) izvrši pojačanu kontrolu nad zajedničkom granicom jer je postalo jasno da su terorističke grupe došle sa druge strane granice - rekao je ministar, prenosi agencija IRNA.

Balučki militanti napali su policijsku stanicu u jugoistočnom Iranu u petak rano ujutro, pritom ubili 11 pripadnika obezbjeđenja i ranili još nekoliko, objavila je državna televizija.

Nekoliko članova militantne grupe Džaiš al Adl takođe je ubijeno u sukobima koji su uslijedili u gradu Rasku u pokrajini Sistan i Balučistan.

- U terorističkom napadu na policijsku upravu u gradu Rask ubijeno je 11 policajaca, a nekoliko ih je ranjeno - saopštio je zamjenik guvernera pokrajine Alireza Marhamati TV za državnu TV.

Napad, koji se dogodio oko ponoći, bio je jedan od najsmrtonosnijih posljednjih godina u regiji koja se nalazi blizu iranske granice s Afganistanom i Pakistanom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana