Iran zaplijenio tanker sa 900 tona goriva i 12 članova posade

Tanjug
Iran zaplijenio tanker sa 900 tona goriva i 12 članova posade

TEHERAN- Iranska Revolucionarna garda potvrdila je da je zaplijenila tanker sa 900 tona "krijumčarenog goriva" i 12 članova posade na osnovu sudskog naloga, izvijestili su iranski mediji.

-Plovilo sa 900 tona krijumčarenog goriva sa 12 članova posade zaplijenili su patrolni brodovi Revolucionarne garde u Persijskom zalivu uz sudski nalog - izvijestio je Fars njuz iz iranske južne luke Bandar Abas.

Britanska kompanija za pomorsku bezbjednost Ambrei saopštila je u četvrtak da je upoznata sa pokušajem iranskih snaga da zaplijene mali tanker koji je plovio pod tanzanijskom zastavom, oko 59 nautičkih milja sjeveroistočno od lučkog grada Damama u Saudijskoj Arabiji, prenio je Rojters.

Američka mornarica je juče saopštila da je Iranska revolucionarna garda u međunarodnim vodama u Omanskom zalivu zaplijenila komercijalni tanker, koji je vjerovatno bio umešan u šverc.

-Pomorske snage SAD su rasporedile pomorska sredstva da pažljivo prate situaciju - rekao je komandant Tim Hokins, ali je dodao da je Centralna komanda mornaričkih snaga procijenila da nema potrebe za daljim odgovorom, prenosi Rojters.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana