Indija: Domaćin greškom ubio gosta iz pištolja, pa preminuo od srčanog udara

Tanjug
Indija: Domaćin greškom ubio gosta iz pištolja, pa preminuo od srčanog udara

BANGALOR - Doček Nove godine u južnoj indijskoj državi Karnataka pretvorio se u tragediju kada je domaćin proslave greškom usmrtio jednog od gostiju iz pištolja, a odmah nakon toga preminuo od srčanog udara.

Šezdesetsedmogodišnji domaćin Manjunat Olekar iz grada Šivamodja je pripremao pištolj da bi pucao u vazduh tokom proslave Nove godine, ali oružje je greškom opalilo i na mjestu usmrtilo gosta Vinaja U.(34), koji je stajao pored, prenosi BiBiSi.

Šokiran neočekivanom tragedijom koju je prouzrokovao, domaćin je doživeo srčani udar i preminuo.

Mithun Kumar, načelnik policije u Šivamodji, rekao je za BiBiSi Hindi da je Olekar tokom proslave u subotu bio u procesu punjenja pištolja kada je "slučajno pritisnuo okidač", što je ubilo Vinaya, koji je bio prijatelj njegovog sina.

"Oružje se može koristiti samo u određenim okolnostima. Ne da bi se ispaljivalo u vazduh kao slavlje", rekao je policijski službenik.

Vinaj je hitno prevezen u bolnicu nakon incidenta, ali je preminuo u nedjelju uveče.

"Nakon incidenta, Olekar je doživeo šok i pao u nesvjest", rekao je Kumar.

Čudan incident je tako šokirao stanovnike Šivamoge da su čak i oni koji nisu poznavali poslovnog čovjeka otišli u njegovu kuću da im se poklone.

"Samo sam se osjećao tužno, pa sam otišao da im se poklonim", rekao je stanovnik grada.

Pucanje u vazduh tokom proslava ima dugu tradiciju mnogim dijelovima Indije, ali nerijetko dovodi do incidenata sa smrtnim ishodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana