Imelda Markos dobro, nakon što je hospitalizovana zbog temperature i upale pluća

Tanjug
Foto: Tanjug

MANILA - Bivša prva dama Filipina Imelda Markos, majka sadašnjeg predsjednika i udovica pokojnog diktatora Ferdinanda Markosa, boljeg je zdravstvenog stanja u bolnici, izjavila je danas njena kćerka, senatorka Ajmi Markos.

Ova 94-godišnjakinja, poznata po tome što je prikupila više od hiljadu pari cipela i ogromnu kolekciju dragulja tokom 20-godišnje autokratske vladavine svog muža, liječena je antibioticima zbog povišene temperature i blage upale pluća, saopštio je ranije njen sin, navodi Rojters.

“Ona je dobro. Nema više temperaturu, ali smo oprezni zbog njenih godina”, rekla je njena kćerka novinarima, ali nije navela kada će njena majka napustiti bolnicu.

U utorak je filipinski predsjednik Ferdinand Markos Mlađi rekao da je njegova majka, koja se liječi u bolnici zbog povišene temperature i upale pluća, dobrog raspoloženja i da nije imala poteškoća sa disanjem.

Imelda Markos i njena porodica optuženi su da su opljačkali više od 10 milijardi dolara iz te siromašne zemlje jugoistočne Azije u bankarskim depozitima, akcijama, nakitu, umjetničkim djelima i imovini prije nego što je njen muž zbačen sa vlasti u narodnoj pobuni 1986. godine.

Pobjegli su u izgnanstvo na Havaje, gdje je stariji Markos umro 1989.

Imelda Markos i njena djeca vratili su se na Filipine 1991. godine, zadržavši svoj politički uticaj, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana