IDF tvrdi da je uništio ključni tunel Hezbolaha u Južnom Libanu

Tanjug
IDF tvrdi da je uništio ključni tunel Hezbolaha u Južnom Libanu

TEL AVIV - Vojni inženjeri Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) srušili su nedavno tunel u južnom Libanu koji je pripadao Hezbolahovoj elitnoj Radvan jedinici, saopšteno je danas.

Vojska je opisala podzemni prolaz kao jedan od centralnih tunela Radvana u Libanu, koji je uključivao komandni centar, skladište oružja, sobe za boravak, skutere i drugu opremu, prenio je Tajms of Izrael.

IDF je naveo da su pored tunela vojnici locirali i desetine komada oružja i opreme koja pripada Hezbolahu.

Pored toga, više od 50 drugih tunelskih okna, i još tri velika tunela srušili su borbeni inženjeri 91. divizije u južnom Libanu, navodi IDF.

Prema IDF-u, više od 100 tona eksploziva upotrijebljeno je za rušenje četiri tunela.

Izraelska vojska izvršila je udare na brojna skladišta oružja Hezbolaha, kao i na komandni centar njihovog obavještajnog štaba u predgrađima južnog Bejruta, saopšteno je danas.

Izraelske odbrambene snage (IDF) su saopštile da je avionima napadnuto nekoliko skladišta oružja Hezbolaha, a da je meta bio i komandni centar koji pripada obavještajnoj diviziji te grupe u libanskoj prestonici, prenio je Rojters.

Vazdušni napadi u južnom predgrađu Bejruta, uporištu Hezbolaha poznatom kao Dahijeh, izvedeni su nakon što je IDF izdala upozorenja civilima u toj oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana