IDF predstavio ratnom kabinetu plan o evakuaciji palestinskih civila iz Rafe

Tanjug
Foto: Ilustracija/ Tanjug

TEL AVIV- Izraelske odbrambene snage (IDF) predstavile su ratnom kabinetu plan o evakuaciji palestinskih civila iz borbenih zona u južnom palestinskom gradu u Pojasu Gaze, Rafi, kao i operativnu strategiju za naredne korake, saopšteno je iz kancelarije premijera Benjamina Netanijahua.

Vojska je "predstavila ratnom kabinetu plan za evakuaciju stanovništva iz zona borbi u Gazi, zajedno sa predstojećim operativnim planom", navodi se u saopštenju od nedjelje uveče.

Dodaje se da je vlada odobrila isporuku humanitarne pomoći Gazi "na način na koji će se spriječiti pljačkanje koje se dogodilo na sjeveru Pojasa Gaze, ali i u ostalim oblastima", prenio je Tajms of Izrael.

Izrael nastavlja sa planovima za pokretanje vojne ofanzive u Rafi, koju smatra posljednjim uporištem Hamasa u Pojasu Gaze, gdje se, takođe, nalazi više od 1,2 miliona raseljenih Palestinaca, koji su već pobjegli od izraelskih napada na sjeveru palestinske enklave.

Humanitarne grupe upozorile su na potencijalnu novu humanitarnu katastrofu jer je Rafa glavna ulazna tačka za dostavljanje pomoći, a SAD i ostali saveznici su poručili Izraelu da mora da izbjegne nanošenje štete civilima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana