Huti reagovali na napad na skladišta oružja: SAD će platiti cijenu

Tanjug
Huti reagovali na napad na skladišta oružja: SAD će platiti cijenu

VAŠINGTON - Zamjenik šefa medijske kancelarije za Hute Nasrudin Amer izjavio je danas da će Sjedinjene Američke Države "platiti cijenu" za napade na pet skladišta oružja u oblastima Jemena koje kontrolišu Huti, objavio je CNN.

-Amerika će platiti cijenu za svoju agresiju na Jemen, a kao što smo ranije rekli, njena agresija neće odvratiti Jemen od stava podrške Gazi - naveo je Amer na Iksu.

Kako je ranije objavljeno, SAD su bombarderima dugog dometa B-2 napale podzemna skladišta oružja.

-Snage SAD gađale su nekoliko podzemnih objekata Huta u kojima se nalaze različite komponente oružja koje je grupa koristila za gađanje civilnih i vojnih plovila širom regiona - rekao je ministar odbrane SAD Lojd Ostin.

Taj napad uslijedio je nakon što je američka vojska ranije ovog mjeseca izvela 15 napada na ciljeve koji su povezani sa Hutima u Jemenu, gdje su stanovnici prijavili eksplozije na vojnim ispostavama i aerodromu. Huti su izveli skoro 100 napada na brodove koji prelaze Crveno more od novembra i naveli su da to rade iz solidarnosti prema Palestincima u izraelskom ratu u Gazi koji je počeo prošlog oktobra. Od tada su dva broda potoljena, jedan je zaplijenjen, a najmanje četiri pomoraca su ubijena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana