Humanost: Čak dvije tone krvi za žrtve napada u Moskvi

Srna
Humanost: Čak dvije tone krvi za žrtve napada u Moskvi

Stanovnici Moskve su tokom vikenda donirali više od dvije tone krvi za žrtve napada u dvorani "Krokus siti hol", rekla je danas zamjenik gradonačelnika Moskve za socijalni razvoj Anastasija Rakova.

"Uprkos činjenici da je bilo dovoljnih zaliha krvi u prijestonici za pomoć žrtvama, svi punktovi za donacije krvi radili su prekovremeno dok nisu završili posao sa svim građanima. U samo nekoliko dana, više od sedam hiljada ljudi nas je kontaktiralo kako bi dali krv", naglasila je Rakova.

Ona je izrazila zahvalnost svima koji su dali krv i istakla da su Moskovljani pomogli da se prikupi više od dvije tone krvi.

Teroristički napad dogodio se u petak, 22. marta, u koncertnoj hali "Krokus siti hol", nadomak Moskve. Prema podacima ruskog Istražnog komiteta, poginulo je 137 ljudi, a regionalno odjeljenje Ministarstva zdravlja saopštilo je da su ranjena 182 lica.

Privedeno je ukupno 11 osumnjičenih, a četvorica muškaraca iz Tadžikistana optužena su za terorizam i određen im je dvomjesečni pritvor. Dvojica napadača su odmah priznala krivicu za napad, za koji je odgovornost preuzela "Islamska država".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana