Huan Karlos Prvi planira nekoliko putovanja u Španiju

Tanjug
Huan Karlos Prvi planira nekoliko putovanja u Španiju

MADRID - Kralj emeritus Huan Karlos Prvi (85) planira da u narednom periodu nekoliko puta posjeti Španiju, iz koje je otišao 2020. godine, a najprije će posjetiti grad Sangenjo u Galiciji.

Kako prenosi Pais, on će taj grad posjećivati kako bi se družio sa prijateljima i bavio se jedrenjem, ali i pripremao za takmičenje koje će se održati između 31. avgusta i 8. septembra na britanskom ostrvu Vajt.

Kralj emeritus osvojio je svjetsko prvenstvo u ovoj kategoriji 2017. godine u Vankuveru, na jedrilici Bribon 500, kojom je upravljao njegov prijatelj Pedro Kampos, a dvije godine kasnije odbranio je titulu u finskom gradu Henko.

On je želio da se takmiči na svjetskom prvenstvu koje je održano prošlog juna upravo u Sangenju, međutim odustao je zbog medijske pompe nastale oko njegovog učešća.

Njegovi prijatelji smatraju da Huan Karlos i ima pravo da pokuša da se takmiči i da trebalo bi da bude predmet divljenja što se osoba njegovih godina takmiči na najvišem nivou u elitnom sportu.

Radi takmičenja on će morati da trenira sa posadom Bribon u klasi šest metara i učestvuje u lokalnim regatama, kako bi se pripremio za veliko takmičenje koje se održava krajem avgusta u Velikoj Britaniji.

Lokalne vlasti, zatražile su od njega da odloži učešće u regati zakazanoj za maj, zbog održavanja lokalnih izbora, jer smatraju da se na taj način miješa u izbornu kampanju.

Bivši kralj Huan Karlos I otišao je 2020. godine iz Španije u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE), nakon što se našao pod istragom policije i tužilaštva zbog navodne umiješanosti u korupciju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana