Holandija: Potraga za nestalima u eksploziji, nema tragova života

Tanjug
Foto: ANP

ROTERDAM- Policija je sa psima tragačima i dronovima pretražila ruševine zgrade u kojoj je juče eksplozija izazvala veliki požar u stambenom kompleksu na Shamenkampu u Roterdamu, u potrazi za tri osobe koje se vode kao nestale, ali nisu naišli ni na kakve tragove.

Psi tragači su u utorak nekoliko puta signalizirali da su nešto pronašli dok su pretraživali zgradu, ali prema riječima portparola policije, to ne mora da znači da su pronašli tijelo, prenosi "NL Tajms".

Mora se uzeti u obzir mogućnost da tri nestale osobe nisu preživjele eksploziju, dodao je portparol vatrogasne brigade.

Policija nije rekla šta bi mogao da bude uzrok eksplozije, u kojoj je troje ljudi nestalo, dok je jedna povrijeđena, s obzirom na to da forenzičari još uvijek ne mogu da uđu u zgradu, jer je previše nestabilna.

Službe za hitne slučajeve  saopštile da je eksplozija imala "ogromnu snagu" i da nije bila poput mnogih eksploziva koji su aktivirani širom Holandije tokom prošle godine

Stanari 12 do 15 kuća, koji su se nalazile iznad garaže u kojoj je došlo do eksplozije, ne mogu da se vrate u svoje domove usled teškog oštećenja. Žtelji preostalih od ukupno 44 doma koliko je bilo evakuisano poslije eksplozije, poslije provjere dobili dozvolu da se vrate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana