Hezbolah: Tri izraelska vojnika teško ranjena u napadima

Tanjug
Foto: Tanjug

BEJRUT - Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je danas da su u napadu na južni Liban tri izraelska vojnika teško ranjena.

Hezbolah je naveo da je gađao izraelski štab u južnom Libanu.

„U znak podrške palestinskoj naciji u Pojasu Gaze i njenom herojskom i časnom otporu, u odbrani Libana i njegovog naroda i kao odgovor na varvarske napade Izraela na gradove, sela i civile, borci islamskog otpora danas su izveli raketni napad na štab izraelske vojske u južnom Libanu“, navodi se u saopštenju, prenijela je agencija Irna.

Izraelska vojska (IDF) potvrdila je da su tri vojnika teško ranjena u borbama u južnom Libanu tokom proteklog dana, dok IDF nastavljaju da se bore protiv operativaca Hezbolaha „i u bliskim borbama i vazdušnim napadima“.

„Dvojica vojnika, podoficir i rezervista iz Jedinice 504 Vojnoobavještajne uprave, teško su povrijeđeni u utorak, dok je treći - iz 8207. bataljona Alonske brigade teško povrijeđen danas. Sva trojica su prebačena u bolnice na medicinsku pomoć“, navodi se u saopštenju IDF-a.

Tokom proteklog dana borbi u južnom Libanu, nekoliko napadača Hezbolaha je ubijeno, a kopnene trupe su otkrile oružje i raketne bacače, navodi se u saopštenju vojske, prenio je Tajms of Izrael.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana