Hercog o zamjeniku šefa Hezbolaha: Pretpostavljam da će doći i njegov dan

Tanjug
Hercog o zamjeniku šefa Hezbolaha: Pretpostavljam da će doći i njegov dan

TEL AVIV - Izraelski predsjednik Isak Hercog izjavio je povodom izjave zamjenika šefa Hezbolaha Naima Kasema da je ta militantna grupa usvojila "novu strategiju borbe" da nanese bol Izraelu, čak i kada je ta zemlja poziva na prekid vatre, da Kasem griješi i da će "doći i njegov dan".

-Čuo sam govor Naima Kasema - on griješi baš kao i njegovi prethodnici i oni koji su bili prije njih. Ne samo da griješi - pretpostavljam da će doći i njegov dan. On nije u pravu samo u svom nepoštovanju države Izrael i njenih građana. On pokušava da natjera ljude da zaborave gorku istinu da su on i njegovi prijatelji donijeli katastrofu Libanu -, rekao je Hercog koji je danas obišao Haifu i posjetio hospitalizovane vojnike povrijeđene u udaru dronom Hezbolaha, prenosi Tajms of Izrael.

Zamjenik lidera libanske militantne grupe izjavio je danas da će Hezbolah,“ ukoliko Izrael ne prekine agresiju, izvesti napade širom Izraela kao odgovor na izraelske napade u Libanu“, ističući da je cilj grupe „oslobađanje teritorija koje je okupirao Izrael i podrška palestinskim pokretima koji se bore protiv izraelske vojske u Pojasu Gaze“.

-Dokazali smo našu sposobnost da napadnemo Tel Aviv i Haifu, a ako neprijatelj ne prestane, radijus uništenja naših napada će se proširiti, primoravajući ne stotine hiljada, već više od dva miliona stanovnika da se sakriju u skloništima - naveo je Kasem.

Rekao je da je Hezbolah usvojio novu strategiju borbe da bi, kako je naveo, Izrael "osjetio patnje".

Kasem je rekao u televizijskom obraćanju da Izrael želi da "proširi svoju okupaciju i da Palestina nije dovoljna za Izrael".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana