Harvi Vajnstin ponovo prebačen u bolnicu

Tanjug
Harvi Vajnstin ponovo prebačen u bolnicu

NjUJORK- Bivši holivudski producent Harvi Vajnstin ponovo je prebačen iz zatvora, gdje izdržava kaznu zatvora za silovanje u Kaliforniji i čeka ponovljeno suđenje zbog optužbi za silovanje u Njujorku, u njujoršku zatvorsku bolnicu zbog više bolesti, uključujući koronu, zbog koje ima dvostruku upalu pluća, saopštili su njegovi predstavnici.

Vajnstinov ovlašćeni predstavnik i konsultant Kreg Rotfeld rekao je da je Vajnstin (72) prebačen u četvrtak u zatvorsku bolnicu zbog dijabetesa, visokog krvnog pritiska, bolesti kičme, tečnosti na srcu i plućima, kao i zbog dvostruke upale pluća izazvane koronom, prenosi Rojters.

Porota na Menhetnu u Njujorku proglasila je u februaru 2020. Vajnstina krivim za silovanje, ali je Apelacioni sud u Njujorku u aprilu odbacio tu presudu, navodeći da Vajnstin nije dobio pravično suđenje.

Vajnstin, koji je bio hospitalizovan u zatvorskoj bolnici više puta, negirao je da je počinio silovanja, navodeći da je za odnos imao pristanak osoba za čije je silovanje optužen.

Suđenje zbog tih optužbi moglo bi ponovo da počne na sudu na Menhetnu već u septembru.

Nakon Vajnstinove osude, više žena je optužilo stotine muškaraca iz sfere zabave, medija, politike i drugih oblasti za nedolično seksualno ponašanje.

Vajnstin je u odvojenom slučaju osuđen na 16 godina zatvora za silovanje u Kaliforniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana