Haris na sastanku s Netanijahuom pozvala na okončanje rata u Pojasu Gaze

Tanjug
Haris na sastanku s Netanijahuom pozvala na okončanje rata u Pojasu Gaze

VAŠINGTON - Potpredsjednica SAD Kamala Haris rekla je na sastanku sa premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom da je vrijeme da se postigne dogovor o prekidu vatre u Pojasu Gaze.

Haris je izrazila ''ozbiljnu zabrinutost'' zbog stradanja u Pojasu Gaze i dodala da ''neće ćutati'' o tim stradanjima, prenosi Si-En-En (CNN).

-Izrael ima pravo da se brani i važno je kako to radi. Ono što se dogodilo u Gazi u proteklih devet mjeseci je poražavajuće. Slike mrtve djece i očajnih gladnih ljudi koji bježe i traže spas, ponekad raseljeni po drugi, treći ili četvrti put. Ne možemo skrenuti pogled pred ovim tragedijama. Ne možemo sebi dozvoliti da otupimo na patnju, i neću ćutati - istakla je Haris.

Potpredsjednica SAD je ponovila ''gvozdenu podršku i nepokolebljivu  posvećenost" SAD u pomoći Izraelu, ali je odlučno je stavila do znanja da je potrebno okončati rat, navodi CNN.

Haris je pozvala na osudu terorizma i nasilja.

-Hajde da svi činimo sve što možemo da spriječimo stradanje nevinih civila, i da osudimo antisemitizam, islamofobiju i mržnju bilo koje vrste. Hajde da radimo na ujedinjenju naše zemlje - rekla je Haris.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu ranije u četvrtak se sastao sa predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom, nakon što je u srijedu govorio pred američkim Kongresom.

Netanijahu bi danas na Floridi trebalo da se sastane sa bivšim predsjednikom SAD i republikanskim kandidatom na predstojećim predsjedničkim izborima Donaldom Trampom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana