Haris na prvom predizbornom skupu: U novembru se bira između slobode i haosa

Tanjug
Haris na prvom predizbornom skupu: U novembru se bira između slobode i haosa

VEST ALIS - Predstojeći predsjednički izbori u SAD predstavljaju izbor između slobode i haosa, izjavila je potpredsjednica SAD Kamala Haris na predizbornom skupu u Viskonsinu.

-Vjerujemo u budućnost u kojoj svaka osoba ima priliku ne samo da preživi, već i da napreduje -rekla je Haris, i navela da je to bio njen prvi predizborni skup od kada je pokrenula kampanju za izbor za predsjednika SAD, a nakon što je predsjednik SAD Džozef Bajden odustao od trke za reizbor, prenosi AP.

Haris je na binu izašla uz pjesmu ''Sloboda'' i u govoru poručila da u SAD ''predatori zlostavljaju žene'' a ''potrošači se pljačkaju''.

Potpredsjednica je kampanju označila kao ''kampanju u kojoj su ljudi na prvom mjestu, za razliku od kampanje republikanskog kandidata Donalda Trampa u kojoj su to korporacije i interesi''.

Trampovu politiku opisala je kao zastarjelu i zaostalu.

Agencija navodi i da je Haris od nedjelje, kada je preuzela trku od Bajdena, prikupila za kampanju još 100 miliona dolara u donacijama.

Viskonsin je važna savezna država koju demokrate vide kao suštinski važnu za obezbjeđivanje pobjede na predsjedničkim izborima, odnosno u tim državama demokratski kandidati za predsjednike tradicionalno pobeđuju.

Republikanci su se u kampanji usmjerili na Haris i poručili da su bili spremni za promjenu i da im njen izbor nije promijenio planove u kampanji.

Tramp je Haris dao nadimak „Lažljiva Kamala“, optužio je da nije bila dovoljno čvrsta prema kriminalcima dok je bila tužilac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana