Haris: Mora se postići dogovor o prekidu vatre u Pojasu Gaze

Tanjug
Haris: Mora se postići dogovor o prekidu vatre u Pojasu Gaze

VAŠINGTON - Potpredsjednica SAD i demokratski predsjednički kandidat Kamala Haris izjavila je da se mora postići dogovor o prekidu vatre u Pojasu Gaze, istovremeno ističući pravo Izraela na odbranu, kao i da je palestinski narod pretrpio isuviše žrtava i patnji u tom sukobu.

Haris je u intervjuu za Si-En-En ocijenila da je administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena uspela da smanji ilegalne prelaske meksičko-američke granice posljednjih mjeseci, kao i da "oporavi ekonomiju" nakon pandemije korone, uključujući smanjenje stope nezaposlenosti.

Haris je ranije ove godine podržala sporazum republikanaca i demokrata o bezbjednosti granica koji bi uključivao stotine miliona dolara za izgradnju zida na granici.

Tramp je vršio pritisak na republikance u Kongresu da ponište taj sporazum, ali je Haris obećala da će potpisati zakon o tome ako bude izabrana.

Ona je istakla da je važan konsenzus i u vezi sa tim obavezala se da će uključiti nekog republikanca u svoj predsjednički kabinet, ne navodeći konkretno ime.

Haris je dodala da će ispuniti svoje obećanje da će biti predsjednik "za sve Amerikance".

-Mislim da je važno kada se donose neke od najvažnijih odluka imati ljude za stolom  koji imaju različita mišljenja - istakla je Haris.

Govoreći o povlačenju aktuelnog predsjednika Džozefa Bajdena iz trke za reizbor, nakon čega je ona postala kandidat demokrata, Haris je navela da ju je telefonski poziv u kojem joj je javljeno da se Bajden povukao iz kampanje zatekao sa porodicom nakon što su večerali.

Ocijenila je da Bajden ima inteligenciju, posvećenost i rasuđivanje koji su potrebni i koje američki narod zaslužuje da ima u svom predsjedniku, a da da kandidat republikanaca Donald Tramp nema nijedan od tih kvaliteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana