Haos na skupu u Pensilvaniji, Tramp evakuisan FOTO

Agencije
Foto: Agencije

Pripadnici Tajne službe evakuisali su Donalda Trampa sa predizbornog skupa u gradiću Batler u Pensilvaniji, nakon što su se iz mase čuli nekoliko prasaka, nalik pucnjima iz vatrenog oružja. Krvav trag oko uva republikanskog kandidata za predsjednika SAD.

Nekoliko snažnih prasaka, neobično nalik pucnjima iz vatrenog naoružanja, čulo se na predizbornom skupu Donalda Trampa u gradiću Batler u Pensilvaniji, poslije čega je Tajna služba sa bine evakuisala republikanskog kandidata za predsjednika SAD.

Tramp je, zaštićen tijelima telohranitelja, ispraćen do automobila, a kolona oklopnih vozila je, ubrzo zatim, napustila mjesto na kojem je održan skup.

O događajima u gradiću sjeverno od Pitsburga odmah je obaviješten i predsjednik SAD Džozef Bajden, a protiv politički motivisanog nasilja, pola sata poslije incidenta, ustali su zvaničnici obje partije – demokrate i republikanci.

Predstavnici Trampove kampanje, bez objašnjavanja šta se dogodilo, zahvalili su se pripadnicima službi bezbjednosti na brzoj reakciji.

„Predsjednik Tramp zahvaljuje se snagama reda i onima koji su odmah reagovali tokom ovog kukavičkog napada. On je dobro i u toku su pregledi u medicinskoj ustanovi“, objavio je Trampov tim na mreži Iks, nekadašnjem Tviteru.

Dvadesetak minuta poslije incidenta, Tajna služba zamolila je predstavnike medija da se udalje, jer je mjesto na kojem je održan Trampov skup proglašeno mjestom zločina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana