Hanter Bajden tuži bivšeg Trampovog advokata Rudija Đulianija

Tanjug
Hanter Bajden tuži bivšeg Trampovog advokata Rudija Đulianija

LOS ANGELES - Sin američkog predsjednika Hunter Bajden tužio je bivšeg Trumpovog advokata Rudija Đulianija i još jednog advokata zbog računarske prevare i pristupa podacima u vezi s prijenosnim računarom za koje tvrdi da ga je ostavio u radionici za popravak u Delavaru.

"Tuženi su prvenstveno odgovorni za 'potpuno uništenje' digitalne privatnosti oštećenog", navodi se u Bajdenovoj tužbi saveznom sudu u Los Angelesu.

Sin Džozefa Bajdena, već nekoliko godina je meta napada Đulianija, bivšeg predsjednika Donalda Trampa, republikanskih članova Kongresa i konzervativnih medija zbog podataka iz tog računara, prenosi CNBC.

Đulianija je dostavio informacije s Bajdenovog prenosnog računara Nenj York Postu u listopadu 2020. godine, mjesec dana prije predsjedničkih izbora.

Hunter Bajden optužuje i Roberta Kostela, advokata i bivšeg saveznog tužiocakoji je ranije zastupao Đulianija.

U tužbi se navodi da su Bajdenovi podaci "izmanipulirani, izmijenjeni i oštećeni" prije nego što su kopirani i poslani Đulianiju i Kostelu.

Hunter Bajden je ovog mjeseca optužen u saveznom sudu Delanjarea za nekoliko kaznenih prijava u vezi s njegovom kupnjom i posjedovanjem pištolja dok je bio korisnik ilegalnih droga. 

Ranije je optužen po dvije točke za neplaćanje saveznog poreza na dohodak 2017. i 2018. godine.

Prošle sedmice, Hanter Bajden je tužio Poreznu upravu zbog, kako on navodi, "nezakonitog otkrivanja povjerljivih informacija o njegovoj poreznoj prijavi".

Tvrde da je predsjednik Bajden bio umiješan u navodne korupcijske afere svog sina, koje su djelomično temeljene na informacijama s prenosnog računala, u fokusu su istrage o opozivu demokratskog predsjednika od strane odbora Predstavničkog doma kojim upravlja Republikanska stranka.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana