Hamas: Pokušaji vojske da oslobodi taoce dovešće do njihove smrti

Srna
Foto: CNN

GAZA - Insistiranje premijera Izraela Benjamina Netanjahua da se zarobljenici oslobode pod vojnim pritiskom umjesto sklapanjem dogovora dovešće samo do toga da se oni svojim porodicama vrate u mrtvačkim sanducima, saopštio je portparol vojnog krila Hamasa Abu Obeida.

On je istakao da su borcima koji čuvaju zarobljenike izdata nova naređenja u vezi sa ophođenjem prema taocima ukoliko izraelska vojska priđe mjestu na kojem se oni nalaze.

„Izraelski premijer i izraelska vojska nose punu odgovornost za smrt zarobljenika, nakon što su namjerno ometali bilo kakav dogovor o razmjeni zbog svojih uskih interesa, pored ubijanja desetina njih u direktnim vazdušnim udarima“, naveo je Obeida u saopštenju.

Obeida je izdao saopštenje nakon izvlačenja tijela dvije žene i četvorice muškaraca iz Gaze. Izraelska vojska tvrdi da su oni ubijeni u Hamasovom tunelu neposredno prije dolaska vojnika, piše kineska novinska agencija Sinhua.

Stotine hiljada Izraelaca protestovalo je širom Izraela u nedjelju, 1. septembra, zahtijevajući od Netanjahua da pregovara o primirju sa Hamasom, kako bi osigurao povratak talaca iz Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana