Hamas: Pokazali smo spremnost za sporazum, SAD da izvrše pritisak na Izrael

Tanjug
Hamas: Pokazali smo spremnost za sporazum, SAD da izvrše pritisak na Izrael

GAZA- Hamas je danas poručio da je pokazao ''potpunu spremnost'' u naporima da se postigne sporazum o prekidu vatre sa Izraelom u sukobu u Pojasu Gaze.

U saopštenju, palestinska grupa je navela da je pozvala SAD, najvećeg saveznika Izraela, da izvrši pritisak na Tel Aviv da prihvati sporazum koji bi doveo do trajnog prekida vatre u enklavi, prenosi Rojters.

Iz Hamasa su poručili da, iako su američki zvaničnici rekli da je Izrael prihvatio prijedlog o prekidu vatre koji je iznio predsjednik Džo Bajden 31. maja, ''nismo čuli da je bilo koji izraelski zvaničnik to potvrdio“.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je juče okrivio Hamas za obustavljanje napora za prekid vatre i rekao da su neke od navodnih predloženih promjena ''izvodljive, a neke ne".

Hamas je negirao navode da je ta grupa iznijela nove ideje za prijedlog o prekidu vatre u Gazi i optužio američku administraciju da zajedno sa svojim bliskim saveznikom, Izraelom, teži da "izbjegne bilo kakvu posvećenost" nacrtu za trajni prekid vatre u Pojasu Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana