Hamas: Poginula dva izraelska taoca, osmoro teško ranjeno

Srna
Hamas: Poginula dva izraelska taoca, osmoro teško ranjeno

KAIRO - U izraelskim udarima na Pojas Gaze u proteklih 96 časova ubijena su dva izraelska taoca i teško povrijeđeno osam drugih, saopštilo je vojno krilo Hamasa, Brigade Al Kasam.

-Njihovi uslovi postaju sve opasniji u svjetlu nemogućnosti da im se obezbijedi odgovarajući tretman. Izrael snosi punu odgovornost za živote povrijeđenih zbog stalnog bombardovanja - navodi se u saopštenju u vezi sa preostalim taocima.

Militanti Hamasa ubili su 1.200 ljudi na jugu Izraela i oteli najmanje 250 tokom upada 7. oktobra. Izrael je odgovorio vojnim napadom na Pojas Gaze u kojem je ubijeno više od 28.000 Palestinaca, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi.

Tokom kratkog primirja krajem novembra, Hamas je oslobodio više od 100 izraelskih i stranih talaca u zamjenu za oko 240 palestinskih zatvorenika.

Izrael je saopštio da Hamas i dalje drži 136 talaca u Gazi.

Klub palestinskih zatvorenika, koji dokumentuje i brine o svim palestinskim pritvorenicima, objavio je danas saopštenje u kojem se navodi da je broj Palestinaca koji su uhapšeni od 7. oktobra dostigao 6.950.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana