Hamas oslobodio dvije žene: Prije puštanja dali im čaj i kolačiće (VIDEO)

GS
Foto: Printskrin

Hamas je objavio video na kojem se vidi trenutak oslobađanja dvije žene - Nurit Kuper (79) i Jahved Lifšic (85). Na videu se vide njih dvije kako dijele čaj i kolačiće s pripadnicima Hamasa.

Potparol izraelskog premijera izdao je saopštenje o oslobađanju dviju starijih Izraelki.

Njih dvije su otete tokom napada u subotu (23. oktobra 2014.) iz svojih domova u kibucu Nir Oz. Amiram, 85-godišnji Kuperin suprug i Oded, 83-godišnji Lifšicov suprug, koji su oteti zajedno s njima, još uvijek su u rukama Hamasa zajedno s ostalim otetima, a izraelske vlasti će nastaviti raditi na sve načine za njihov povratak.

Hamas published a video showing the moment of the release of two female hostages - Nurit Cooper and Yochaved Lifshitz. They are seen sharing tea and cookies with Hamas fighters before saying goodbye to them. pic.twitter.com/hXBlub6qMa

— In Context (@incontextmedia) October 23, 2023

Izraelske odbrambene snage (IDF) i sigurnosne službe naporno su radile posljednjih nekoliko dana kako bi oslobodile ove žene i prevladale brojne poteškoće koje je postavio Hamas, prenosi Kliks.

Nakon što su predane snagama IDF-a, trenutno se probijaju do medicinskog centra u Izraelu koji je posebno organiziran i pripremljen za njihov dolazak. Tamo će ih dočekati članovi njihovih porodica.

"Izraelska vlada, IDF i cijeli sigurnosni establišment nastaviće djelovati u skladu sa svojim najboljim sposobnostima i naporima kako bi locirali sve nestale osobe i vratili sve otete kući. Takođe, zahvaljuju Egiptu na pomoći i Crvenom krstu na njihovoj važnoj ulozi u spasavanju života", dodaje se u saopštenju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana