Hamas odbacuje nove izraelske uslove za prekid vatre u Pojasu Gaze

Tanjug
Foto: Agencije

GAZA- Palestinska militantna grupa Hamas se drži prijedloga o prekidu vatre u Pojasu Gaze od 2. jula i odbacuje nove izraelske uslove za prekid sukoba, izjavio je danas zvaničnik grupe Osama Hamdan

On je rekao za televiziju Al-Aksa, koju vodi Hamas, da nije tačno da će uskoro biti postignut dogovor o prekidu vatre u Pojasu Gaze, prenio je Rojters.

U pregovorima o prekidu vatre u Pojasu Gaze, Hamas traži potpuno povlačenje Izraela iz palestinske enklave, uključujući i povlačenje iz takozvanog Filadelfijskog koridora, uskog dijela teritorije duž južne granice sa Egiptom ukupne dužine 14,5 kilometara.

Izrael želi da zadrži kontrolu nad tim koridorom koji je zauzeo krajem maja nakon što je uništio desetine tunela za koje tvrdi da su služili za krijumčarenje oružja u Gazu.

Hamas je prethodno saopštio da je spreman da prihvati prijedlog koji je u maju izneo predsednik SAD Džozef Bajden, a koji podrazumijeva prekid vatre u fazama, povlačenje izraelskih snaga iz Pojasa Gaze i oslobađanje palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana