Guverner Pensilvanije: Nekoliko mjeseci potrebno za obnovu autoputa

Tanjug
Guverner Pensilvanije: Nekoliko mjeseci potrebno za obnovu autoputa

FILADELFIJA - Nakon urušavanja dijela međudržavnog autoputa I 95 u Filadelfiji izazvanog požarom auto-cisterne sa gorivom, saobraćaj u oba smjera ove saobraćajnice sa osam voznih traka je zaustavljen zbog bojazni od urušavanja okolnih dijelova, a guverner Pensilvanije je najavio danas da će obnova saobraćajnice potrajati nekoliko mjeseci.

Dio auto-puta se srušio u trenutku kada se zapaljena cisterna nalazila u podvožnjaku saobraćajnice, saopštili su gradski zvaničnici, prenosi Rojters.

U incidentu nije bilo povrijeđenih, a na video snimcima objavljenim na internetu se mogu videti urušeni dio autoputa i vatrogasna kola.

Guverner Pensilvanije Džoš Šapiro rekao je na konferenciji za novinare da će vjerovatno biti potrebno "nekoliko mjeseci" da se u potpunosti  obnovi kolovoz ove saobraćajnice kojom svakodnevno prođe oko 160 hiljada vozila.

Guverner je potvrdio da će danas potpisati ukaz o katastrofi što će pokrenuti proceduru za izdvajanje sredstava iz savezne kase i druge vidove finansijske pomoći.

Šapiro je ponovio da je cisterna prevozila motorno gorivo, ali nije ponudio više detalja, dok je američki Nacionaloni odbor za bezbjednost transporta (NTSB) saopštio da je u cisterni bio benzin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana