Gruško: Zatvaranje Baltičkog mora za Rusiju znači zatvaranje za sve

Srna
Gruško: Zatvaranje Baltičkog mora za Rusiju znači zatvaranje za sve

SAMARKAND- NATO je svjestan da zatvaranje Baltičkog mora za Rusiju znači zatvaranje mora za sve, rekao je zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

"Prije svega, Baltičko more nikada se neće pretvoriti u unutrašnje more NATO. Fraze tog tipa koriste slabi političari. Mislim da oni koji donose odluke u NATO, kao i vojni stratezi, odlično razumiju da zatvaranje Baltičkog mora za Rusiju, znači zatvaranje Baltičkog mora za sve", rekao je novinarima Gruško.

On je istakao da su ti snovi potpuno neosnovani. "Ko god pokuša da te snove pretvori u neku vrstu realnosti treba da bude svjestan negativnih posljedica", rekao je Gruško.

Prethodno je letonski predsjednik Edgars Rinkevičs rekao da bi NATO trebalo da zatvori Baltičko more ako se dokaže da je gasovod "Baltikkonektor" oštetila Rusija.

On je naveo da je potrebno sačekati rezultate istrage prije nego što se preduzme takav korak. Prema riječima letonskog šefa države, iako zemlje članice NATO-a još nisu razgovarale o takvim mjerama, NATO saveznici su pristali da sprovode patrole u Baltičkom moru.

Reagujući na ovu izjavu portparol Kremlja Dmitrij Peskov pozvao je Rinkevičsa da razmisli šta da radi sa morem nakon što se pronađu počinioci eksplozija Sjevernog toka, podsjeća TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana