Grupa turista iz Rusije biće prva koja će posetiti Sjevernu Koreju od 2020.

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

MOSKVA- Grupa turista iz Rusije biće prva kojoj je će biti dozvoljen ulazak u Sjevernu Koreju od početka pandemije korona virusa 2020. godine, saopštile su ruske regionalne vlasti.

Četvorodnevna tura počeće 9. februara i uključivaće posjetu glavnom gradu Sjeverne Koreje, Pjongjangu, kao i ski-centru, prenosi Rojters.

Putovanje, koje je reklamirala turistička agencija iz Vladivostoka, ugovoreno je kada je načelnik ruskog dalekoistočnog regiona Primorski kraj, koji se graniči sa Sjevernom Korejom, posjetio Pjongjang u decembru, navela je regionalna vlada u objavi na Telegramu ove sedmice.

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un i ruski predsjednik Vladimir Putin sastali su se u istočnoj Rusiji u septembru, kada su se dogovorili o   produbljivanju saradnje dvije zemlje u oblasti politike, ekonomije i odbrane.

Rezolucije Savjeta bezbjednosti UN koje ograničavaju poslovanje sa Sjevernom Korejom zbog njenog programa nuklearnog oružja i balističkih projektila uglavnom ne utiču na oblast turizma, navodi Rojters.

Agencija dodaje da je Sjeverna Koreja godinu dana prije početka pandemije zabilježila porast broja kineskih turista i ostvarila dodatnu dobit od 175 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana