Glavni osumnjičeni za nestanak Medlin Meken danas pred sudom

Tanjug
Glavni osumnjičeni za nestanak Medlin Meken danas pred sudom

BERLIN- Glavni osumnjičeni za nestanak britanske djevojčice Medlin Meken 2007. godine u Portugaliji Kristijan Brukner pojaviće se danas pred njemačkim sudom zbog optužbi za niz seksualnih zlostavljanja.

Brukner, koji se već nalazi u zatvoru u Njemačkoj zbog silovanja žene u portugalijskom regionu Algarve, gdje je Meken nestala, suočava se sa tri optužbe za silovanje i dvije za seksualno zlostavljanje dece, što je počinio između 2000. i 2017. godine.

Među optužbama na koje će Brukner odgovarati u sudnici u Brunsviku, u sjevernoj Njemačkoj, su i one za silovanje žene stare oko 70 godina u njenoj kući u Algarveu, seksualno zlostavljanje 14-godišnje djevojčice, kao i za silovanje mlade žene u njenoj kući 2004. godine, prenosi Rojters.

Brukner je glavni osumnjičeni u slučaju nestale Medi, a njemačka policija je u junu 2020. godine saopštila da se pretpostavlja da je ona mrtva i da je Brukner vjerovatno odgovoran za to.                

Brukner je negirao da je umiješan u nestanak i nije optužen ni za kakav zločin u vezi s tim.

Meken je nestala iz svoje spavaće sobe 3. maja 2007. godine dok su njeni roditelji tokom porodičnog odmora večerali sa prijateljima u blizini u ljetovalištu Praja da Luz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana