General Džon Alen oslobođen optužbi

Agencije
General Džon Alen oslobođen optužbi

Vašington - Pentagon je oslobodio optužbi za kršenje vojne discipline komandanta američkih snaga u Avganistanu generala Džona Alena zbog slanja elektronske pošte Džil Keli sa Floride, prenose agencije.

Njegova nominacija za komandanta NATO-a u Evropi trenutno je stopirana usljed izvještaja da su sadržaji poruka, poslatih Kelijevoj, bili neprikladni.

Pritužbe Kelijeve za uznemiravanje dovele su do istrage Federalnog istražnog biroa kojom je otkrivena ljubavna veza između direktora Centralne obavještajne agencije Dejvida Petreusa i njegovog biografa Pole Brodvel.

Petreus je podnio ostavku na funkciju zbog vanbračne veze.

Zvaničnici američkog Ministarstva odbrane rekli su da Bijela kuća još nije donijela odluku da li će nastaviti sa nominacijom generala Alena za komandanta NATO-a u Evropi.

Kelijeva i general Alen dospjeli su u javnost nakon što je FBI preuzeo cijelu njenu prepisku, pošto se saznalo za skandal sa Petreusom.

Ona je kontaktirala nadležne službe, pošto joj je Petreusova ljubavnica Pola Brodvel slala elektronsku poštu, prijetećeg sadržaja, misleći da je i ona u nekoj vrsti veze sa direktorom CIA.

FBI je istražio poruke od Džil Keli, čime je otkriveno da je ona sa generalom Alenom imala podužu komunikaciju i odmah se posumnjalo da je nešto od važnih podataka moglo da se nađe u javnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana