Gašić: Sektor za vanredne situacije intervenisao 821 put

Srna
Gašić: Sektor za vanredne situacije intervenisao 821 put

JAGODINA - Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije imao je u protekla tri dana 821 intervenciju zbog poplava, 317 evakuacija i spasavanja, a 1.817 pripadnika sektora bilo je neprekidno angažovano, izjavio je danas resorni ministar Bratislav Gašić.

On je prilikom posjete poplavljenoj industrijskoj zoni u Jagodini, rekao da neki građani nisu shvatali ozbiljno upozorenja o mogućnosti poplavnog talasa.

Gašić je naveo da je u Jagodini u proteklih 48 časova palo više od 100 litara vode po metru kvadratnom, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Gradonačelnik Ratko Stevanović istakao je značaj Gašićeve podrške na saniranju štete uzrokovane obilnim padavinama u posljednjih 20 dana.

Načelnik gradskog Odjeljenja za vanredne situacije Saša Ignjatović rekao je da je u Pomoravskom okrugu proglašena vanredna situacija u gradu Jagodini i svim ostalim opštinama i da se saniraju posljedice poplava.

On je dodao da pripadnici Sektora za vanredne situacije i Gradskog štaba trenutno u novoj industrijskoj zoni crpe vodu iz tog poplavljenog područja.

-Imali smo dosta intervencija, 25 spasenih lica samo u ovom talasu od 15. juna, evakuisali smo ugrožena lica iz sela Trnava, u naselju Železnički most, prethodno u Dragoševcu, svuda smo na terenu gde je potrebno. Ono što je najbitnije, nema stradalih lica - zaključio je Ignjatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana