Galuščenko: Najveći ruski udar na ukrajinski energetski sektor u posljednje vrijeme

Tanjug
Galuščenko: Najveći ruski udar na ukrajinski energetski sektor u posljednje vrijeme

KIJEV - Ministar energetike Ukrajine Herman Galuščenko izjavio je da su ruske snage noćas izvele najveći udar na ukrajinski energetski sektor u posljednje vrijeme.

Galuščenko je rekao da je „cilj Rusije ne samo da bude oštećen energetski sistem Ukrajine, već da se ponovo pokuša, kao i prošle godine, da se izazove kvar velikih razmjera u radu energetskog sistema“, prenosi Unian.

-Nažalost, ima udara i oštećenja proizvodnih objekata, prenosnih i distributivnih sistema u više oblasti. Pored toga, zbog granatiranja, jedan od dalekovoda koji snabdijevaju Zaporožsku nuklearku je bez struje - napisao je on na „Fejsbuku“.

Naveo je da je u nekim oblastima došlo do nestanka struje i da inženjeri već rade na ponovnom uspostavljanju napajanja.

Ruske snage izvele su noćas masovne vazdušne udare na više oblasti u Ukrajini, a na meti su bile Zaporoška, Harkovska, Lavovska i Dnjepropetrovska oblast, kao i Krivi Rog, javili su ukrajinski mediji.

Regionalne vlasti saopštile su da su u ruskim udarima oštećeni objekti energetske infrastrukture.

Vlasti:Poginula jedna osoba

Jedna žena poginula je u jutrošnjem ukrajinskom granatiranju Belgorodske oblasti, izjavio je gubernator Vjačeslav Gladkov.

On je naveo da u napadu ima povrijeđenih, prenosi RIA Novosti. Prema preliminarnim informacijama koje je iznio Gladkov, u granatiranju su oštećene tri zdravstvene ustanove i nekoliko stambenih objekata.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su jutros PVO sistemi iznad Belgorodske oblasti oborili osam ukrajinskih projektila ispaljenih iz raketnog sistema Vampir. Belgorodska oblast se nalazi na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana