FT: Ovaj konzervativni bračni par finansiraće Trampovu kampanju

Tanjug
FT: Ovaj konzervativni bračni par finansiraće Trampovu kampanju

VAŠINGTON - Konzervativni milijarderi Elizabet i Ričard Julajn pomoći će u finansiranju kampanje bivšeg američkog predsjednika i najverovatnijeg republikanskog kandidata za predsjednika Donalda Trampa i daće po oko 1,5 miliona dolara, objavio je danas Fajnenšel tajms.

Julajn su dali donacije za kampanju guvernera Floride Rona Desantisa, koji je ispao iz trke za republikansku predsjedničku nominaciju u januaru.

Odluka para da finansira Trampovu kampanju donijeta je nakon što je bivši predsjednik pobijedio na stranačkim predizborima u 14 od 15 američkih država tokom takozvanog "super utorka" 5. marta i nakon što je njegova posljednja republikanska rivalka Niki Hejli napustila trku, navodi FT. 

Tramp zaostaje za američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom u prikupljanju sredstava u kampanji pred izbore 5. novembra. 

Trampova kampanja je januaru raspolagala sa nešto više od 30 miliona dolara, što je manje u odnosu na 33 miliona dolara mjesec dana ranije.

S druge strane, Bajdenova kampanja je na kraju januara prikupila 56 miliona dolara u odnosu na 46 miliona koliko je imao u decembru.
    Bračni par Julajn iz Viskonsina dao je više od 250 miliona dolara političkim kandidatima i grupama od 2016. godine, objavio je FT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana