FSB: Ukrajinski nacionalisti potisnuti iz regiona Brjansk na teritoriju Ukrajine

G.S.
FSB: Ukrajinski nacionalisti potisnuti iz regiona Brjansk na teritoriju Ukrajine

MOSKVA - Ruska Federalna služba bezbjednosti saopštila je večeras da su "ukrajinski nacionalisti, koji su izvršili napad na oblast Brjanska" potisnuti na teritoriju Ukrajine.

"Kao rezultat preduzetih mjera, nalet ukrajinskih nacionalista u Klimovskom okrugu Brjanske oblasti je zaustavljen. Da bi se izbjegle civilne žrtve i oštećenje civilne infrastrukture, neprijatelj je potisnut na teritoriju Ukrajine", navodi se u saopštenju, prenijela je RIA Novosti.

Guverner regiona Oleksandr Bogomaz je rano jutros izvijestio da se ukrajinska diverzantska grupa infiltrirala na teritoriju Brjanske oblasti.

Dodaje se da su u Ljubečanima diverzanti pucali na automobil i ubili dva civila.

Osim toga, u selu Sušani, koje se takođe nalazi u Klimovskom okrugu, zapaljena je stambena zgrada od projektila ispaljenog iz drona.

Peskov: Upad ukrajinske vojske u Brijansk je teroristički napad

Upad ukrajinske vojske u Brijansku oblast je teroristički napad, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"To je napad terorista. Preduzimaju se mjere za njihovu eliminaciju", rekao je Peskov.

Odgovarajući na pitanje o mjerama koje bi Moskva mogla da preduzme na međunarodnoj sceni poslije ovog napada, Peskov je naglasio da "Rusija stalno skreće pažnju svjetske javnosti na napade ukrajinskih terorista".

Predsjednik Vladimir Putin ranije je rekao da su ukrajinski diverzanti pucali na civile u, kako je rekao, "terorističkom aktu" blizu granice Rusije sa Ukrajinom. Ukrajina je optužila Rusiju za insceniranje lažne "provokacije", prenio je Rojters. /kraj/dd

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana