FSB: Presječen lanac za isporuke eksploziva i električnih detonatora iz Evrope u Rusiju

Srna
Foto: RIA Novosti

MOSKVA - Ruska federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je da je presjekla lanac za isporuke eksploziva i električnih detonatora iz Njemačke i Italije u Rusiju namjenjenih za izvođenje terorističkih napada.

U zvaničnom saopštenju se navodi da je ovaj kanal bio pod nadzorom kabineta ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, prenosi RIA Novosti.

„FSB je na teritoriji Sankt Peterburga identifikovao i ugušio kanale za isporuke iz Italije i Njemačke eksploziva i električnih detonatora u Rusiju u cilju izvršenja niza terorističkih napada. Ekslozivi i detonatori bili su sakriveni u šupljinama rezervnih dijelova za automobile“, navodi se u saoštenju FSB.

Napadači koji su pripremali teroristički akt identifikovani su i privedeni, a utvrđeno je i da je njihove aktivnosti, kako navodi FSB, nadgledao zamjenik šefa kabineta Vladimira Zelenskog Roman Mašovec, za kojim je raspisana potjernica u Rusiji.

Potvrđeno je da su istražni organi Federalne službe bezbjednosti pokrenuli krivični postupak protiv osumnjičenih za krijumčarenje eksploziva na osnovu ruskog krivičnog zakona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana