Frigo: Orden krst milosrđa je velika čast

Srna
Frigo: Orden krst milosrđa je velika čast

BEČ - Šef Centra za ginekološku endokrinologiju Univerzitetske bolnice u Beču Peter Frigo rekao je da mu je velika čast što je dobio Orden krst milosrđa, koji mu je danas uručio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

”Želim da Vam se zahvalim. Drago mi je da možemo i u budućnosti da sarađujemo i uskoro ću posjetiti Banjaluku. Velika mi je čast da sam dobio ovaj orden”, istakao je Frigo, nakon što mu je Dodik uručio orden.

On je dodao da se raduje budućim godinama.

Dodik je rekao da je dođeljivanje Ordena krst milosrđa profesoru Frigu dokaz da Republika Srpska cijeni njegovu ulogu i rad i da cijeni prijatelje.

“Ovo priznanje dođeljujem Vam u ime Republike Srpske za zasluge i saradnju sa našim ljudima. Sa ovim ordenom ste naš veliki prijatelj, ovo je Vaša druga domovina. Uvijek ste dobrodošli i pozivam Vas da često posjećujete Republiku Srpsku”, naglasio je Dodik.

Uručenju ordena doktoru Frigu, specijalisti ginekologije i akušerstva, u Predstavništvu Republike Srpske u Beču prisustvovali su generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i šef Predstavništva Mladen Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana