Fricl može biti prebačen u običan zatvor

Srna
Fricl može biti prebačen u običan zatvor

BEČ - Sud u austrijskom gradu Kremsu donio je odluku da Jozef Fricl, koji je 24 godine u zarobljeništvu držao sopstvenu kćerku, silovao je više hiljada puta i sa njom je imao sedmoro đece, može biti prebačen iz psihijatrijskog pritvora u regularan zatvor.

U saopštenju suda se navodi da Fricl može biti prebačen jer više ne predstavlja opasnost zbog koje bi morao da bude u psihijatrijskom pritvoru. Odluka se zasniva na ročištu iz 30. aprila, te izvještajima forenzičkih i psihijatrijskih stručnjaka.

“Zbog sve prisutnije demencije i fizičke slabosti, nije više potreban psihijatrijski pritvor zbog psihičkog poremećaja, jer više ne postoji opasnost da će Fricl izvrišti teži prekršaj”, navodi se u saopštenju suda.

Sud ističe da Fricl može biti prebačen u zatvor na desetogodišnji period, ali da ne može biti oslobođen.

Tužilaštvo se žalilo na raniju odluku donesenu u januaru da Fricl može biti prebačen u zatvor. Obje strane mogu da podnesu žalbu i na najnoviju odluku.

Friclov zločin pojavio se u javnosti 2008. godine i osuđen je 2009. godine na doživotnu robiju zbog incesta, silovanja, navođenja, protivpravnog utamničenja i porobljavanja kćerke, te ubistva iz nemara jednog od svojih maloljetnih sinova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana