Florida u strahu: Prijeti veliki talas

SRNA
Florida u strahu: Prijeti veliki talas

TAMPA - Na Floridi, između Tampe i Port Šarlota, očekuje se talas visine i do do 4,5 metara, a poplave bi mogle potrajati cijelu noć, rekao je direktor Nacionalnog centra za uragane Majkl Brenan pred dolazak uragana Milton.

Brenan je istakao da nije moguće tačno odrediti gdje će se dogoditi najgori talas, ali će Tampa biti posebno ranjiva na oluju, te da bi talas mogao direktno pogoditi ovaj grad.

On je naveo da se voda skuplja u zalivu Tampa, što potencijalno može stvoriti situaciju u kojoj bi grad mogao doživjeti dvostruko veći talas od onog tokom uragana Helena, prenose agencije.

Iako su u zoni evakuacije, nekoliko zatvora na Floridi odbija da evakuiše zatvorenike, među kojima i zatvor okruga Manati, koji ima 1.200 zatvorenika i nalazi se na jugoistočnoj strani zaliva Tampa.

Nacionalni centar za uragane objavio je da je uragan Milton sada 240 kilometara od Fort Majersa i oko 180 kilometara od Tampe, a očekuju se vjetrovi snage 230 kilometara na sat.

Očekuje se da će uragan "Milton" Floridu pogoditi sutra oko 7.00 časova po srednjeevropskom vremenu, što je nešto ranije nego što se očekivalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana