Filipini: Četiri policajca kidnapovala strane turiste, tražili 43.000 dolara otkupa

Tanjug
Foto: Pna.gov.ph

MANILA - Četiri policajca iz filipinske prijestonice Manile uhapšena su zbog kidnapovanja stranih turista i traženja 43.000 dolara otkupa, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Benhur Abalos.

Dva policajca na motorima zaustavila su luksuzni automobil u kojem su se nalazila tri Kineza i jedan Maležanin, dok je grupa naoružanih civila stavila lisice turistima i ubacila ih u kombi, prenosi AP.

Dvoje Kineza uspjeli su da pobjegnu, a taoci su prebijeni i kasnije oslobođeni nakon što je za njih plaćena otkupnina od 43.000 dolara.

Hapšenje je sprovedeno uz pomoć informacije koje su policiji pružili oslobođeni turisti i snimci sigurnosnih kamera.

“Bio sam šokiran što su policajci umješani. Ovaj incident ozbiljno krši javno povjerenje i ključne vrijednosti policije”, rekao je Abalos, dodajući da je jedan od uhapšenih policijski major.

Policija traga i za najmanje još 10 osumnjičenih koji nisu pripadnici policije, ali su učestvovali u kidnapovanju, krađi automobila i pljački.

Bivši predsjednik Filipina Rodrigo Duterte izjavio je ranije da su mnogi pripadnici policije, koja broji 230.000 ljudi, “pokvareni do srži”.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana